Нова тв В Университетската болница Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора разкриха

...
Нова тв
В Университетската болница Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора разкриха
Коментари Харесай

В Стара Загора разкриха сектор за бременни с коронавирус

 Нова тв В Университетската болница  " Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора разкриха бранш за бременни, на които следва раждане, само че са с позитивен тест за ковид. В него има 20 кревати. До разкриването му се стига, защото през последните две седмици броят на позитивните родилки и тези, които получават затруднения от COVID-19, е забележителен. За разпределението им работи координационна система сред лекарите в четири области в Югоизточна България.

" Виждаме, че пациентопотокът във връзка с пациентки COVID-19 е динамичен. За благополучие, до момента бременните не са от рисковите групи, само че у нас има към този момент случаи на тежко превозване на вируса, даже на екзитуси, за жалост. Затова се образува и тази координационна система, с цел да може да бъдем готови, в случай че се наложи ", съобщи пред Нова доцент доктор Николай Лазаров.

Потоците сред бранша за пациентки с ковид и такива с негативни проби, само че в рискова бременност, са разграничени.

" Ограничава се легловата база, т.е. потенциалът ни ще се понижи и се дава приоритет на раждащите дами и такива, които ще раждат недоносени деца, с цел да могат да бъдат бързо обслужени от Неонатологията в съседство ", споделя доцент доктор Николай Лазаров.

Ако болничните кревати за родилките в болничното заведение в Стара Загора бъдат заети, бъдещите майки ще бъдат насочвани в други лечебни заведения в региона с АГ–отделения, за което има основана организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР